De Kunst van het Leren

Juni: 3D-printen en stoepkrijten voor verjaardag Zuyd

De academies Engineering en Applied Science hebben deze maand twee verjaardagsacties in petto ter ere van 20 jaar Zuyd Hogeschool. Engineering organiseert een workshop 3D-printen terwijl Applied Science iedereen binnen Zuyd uitnodigt aan de slag te gaan met krijt. 
 

Charpy printen

Tijdens de workshop 3D-printen ging een groep van enthousiaste studenten en medewerkers aan de slag in het Innovatielab van Engineering in Heerlen. Na een instructie printten zij een zogenaamde ‘charpy’ te printen. Deze geprinte proefstaven van PLA (een duurzaam alternatief voor plastic) werden aan het einde van de workshop getest om te zien hoe sterk en buigzaam het materiaal is. De deelnemer met de sterkste ‘charpy' kreeg een leuke prijs. Ook kregen alle deelnemers een 3D-geprinte sleutelhanger/flessenopener cadeau.  

Het twintigste atoom

Daarnaast vroeg Applied Science alle studenten en medewerkers van Zuyd om te gaan stoepkrijten. Waarom stoepkrijt? Krijt bestaat grotendeels uit calcium en laat dat nou net het twintigste atoom zijn uit het ‘periodiek stelsel’ (een tabel met de nummering van alle chemische elementen). Voor Applied Science is het dan niet meer dan logisch om, geheel in stijl, voor het 20-jarig bestaan van Zuyd iets met calcium te doen.  Onderstaand een selectie uit de gemaakte 'krijtkunstwerken'.